Saturday, May 30, 2009

My LaLinG FriEnDs


Friends are quiet angels who lift us to our feet
when our wings have trouble remembering how to fly..

Friends are like bras,

close to your heart and there for support.


Many people will walk in and out of your life,
but only true friends will leave footprints in your heart.



MoralOfStory: Sape nak jadi bra sy? haha..



Friday, May 29, 2009

KERJA KOSONG TYPIST

hahahahahhaa...jap nak gelak guling2 sampai berdarah semua...semua?? apakah??

ni la kalau dah tak de kerjaan.. buat lah benda tah hape2 ni.. layankan je laa wehhhhhhh

63 words


You type 361 characters per minute
You have 63 correct words and
you have 1 wrong words


meow: ada sape2 nak hire sy jd tukang taip kah?? Sangat dialu-alukan.. muhahaha

Tuesday, May 26, 2009

Ada apa dalam spongebob?

teka teki :

crabby patty

@

katy perry

untuk orang yang normal maybe akan jawab crabby patty..

yang pelat S seperti Pakcik Gay yang sangat sengal, meshti kate katy perry..

mukaakkakantoi pelat~

Monday, May 25, 2009

What is PMS?

PMS stands for :
Pass My Shotgun
Psychotic Mood Shift
Perpetual Munching Spree
Puffy Mid-Section
People Make me Sick
Provide Me with Sweets
Pardon My Sobbing
Pimples May Surface
Pass My Sweatpants
Pissy Mood Syndrome
Plainly - Men Suck
Pack My Stuff
Potential Murder Suspect
*******
Panadol Menstrual Satu
Perempuan Menahan Sakit
Penyebab Malas St
adi
Penggangu Malam Saya
Pengacau Memang Sial
Pakai Modesto Sekeping
Perlu Minum Selalu
Penampar Mau Satu?
Perghh macam sHiyal


meow: Edward Cullen kalau Bella die period camne weh?? meshti senang habis darah Bella tuh.. jimat duit ~ hahahhahhahahahaa..

Sungai Gabai ke Gaban



kenapalah kau tinggi sangat weh?

macam nak pengsan panjat tangga2 heh.

tolong buat escalator canggih manggih pulak kat situ boleh??
baru panjat tak sampai halfway dah nak terbalik ke belakang sangat tak cool eh..
sapa rajin nak tolong urut kakiku neh???saket ni weh~

massage free bawah air terjun sejuk nikmat dunia i tell u..

suka suka suka..
hilang jap segala duka..
nak rumah free tepi airterjun je boley??


meow: tp adik ajim kate kalo org gaban kat situ meshti ckp nak rumah tepi OU boley?? ke tepi TIMES SQUARE heh??jawab jawab.. sabar je laa weh.. papepon kaklong feel so gay~ hahaha



Friday, May 22, 2009

Jangan Gila Dong by Lolita

layan lah lagu ni kejap.. bosan2 besh gak dengar.. ngahngah .. LAGU KAT SINI

Memang sakit diputusin
tapi jangan dipikirin
Cari aja cowok lain
biar enggak nyiksa bathin

Sungguh jangan dilamunin
nanti kamu tambah pusing
Bisa-bisa kamu gila
Gara-gara mikirin dia

Jangan gila dong
cowok bukan dia aja

Jangan gila dong
masih banyak yang lainnya

Jangan gila dong
malu sama kucing garong

Jangan gila dong
masih banyak yang berondong

Jangan gila dong

Jangan gila dong

Thursday, May 21, 2009

Uban Tapi Still Tak Berapa Matang

Uban ataupun grey hair?? apakah?? kenapa tak blonde ?? huwaa. ada orang kata ada uban kononnya dikira macam matanglah.. matangkah saya?? haha..lawak je mcm. selalu gak digelakkan mereka bermulut jahat dek kerana ubanku ini. haish.

Normal people tend to have grey hair when they reach their 3os, at least.. but i'm very faaaaaaaar to reach that age lol.. still very young la kot for my hair to start graying. WTF betol aa. haish. muda lagi remaja sebegini dah beruban... so not cool lah~

Ni namanya premature grey hair ataupun uban tak berapa matang. muhehe. got this problem since i was 16 kot. mcm bongek kan?? actually selalu je cabut semua rambut yang dah tak kaler hitam neh. sanggup teleng2 kepala saket tengkuk segala sebab nak cabut mereka yang jahat tuh. dulu duk hostel bolehla suruh rakan2ku yang penyayang lagi pengasih tolong cabutkan(boley gak eratkan silaturrahim kami kat situ ye. muhehe) kenapalah kamu pilih kepala ini wahai uban yang jahat??tolonggggggggggg~stay away from me! tak suka tak suka!


memandangkan daku dah menyampah sangat (bkn tak redha tp sedikit tak suka je.. kdg2 rasa speshel jugak sbb ada unsur2 estetika disitu.. huahua..) dengan mereka yang dah berjaya menghuni kepala ini, daku pon rajinlah mengoogle petua nak menghilangkan uban durjana itu.. meh nak share kat sini..

ni petua nak kasi kurengggg sket uban tuh:


1. To darken your grey hair.

Take ½ liter of water in a bowl and boil it hot. Then add two teaspoonfuls of sage (chia) to it. It is better if you also add a little rosemary in the mixture. After boiling the mixture, allow it to get cooled. Then use a colander to drain out the water. Apply the mixture to your hair. You will notice that slowly your hair is turning from grey to black. This is one of the easiest ways to eliminate grey hair.

2. To permanently get rid of grey hair.

You need to provide it with adequate nourishment. If you are in the habit of shampooing your hair regularly, make sure that you message your hair with either natural coconut oil or aloe vera after shampooing. Both are really good in providing the necessary nutrients to your hair.

Petua nak sorok uban tapi nanti dia boley je keluar balek:

* cabut saja.senang bukan? tp agak menyusahkan kalau uban tuh da byk sgt and takda orang nak tolong cabutkan. tp ada org kata tak elok cabut nanti lagi banyak. ni tipu belaka. mitos semata2. cabut je lah as long as korang selasa. ngeh

* Dye je guna inai. berkesan tapi maybe tak fully covered kot. bagus sebenarnya kekdah ini. tp kalau nak guna hair color Loreal, Revlon, Garnier ke Shurah ke brand-ntah-hape2 ke, it's up to u la. for me, mcm tak sure saja so baik jangan. huhu.

* Pakai je tudung (apa jenis tudung pun takpa janji ceria cantik muda remaja tp bukan tudung saji eh). nanti bukan ada org nampak dah kau ada uban ke tak. and boley da gi jalan penoh bergaya senang hati tanpa rasa down dah dengan kewujudan uban itu. kahkah. ( reminder untuk diri sdr : nampak sangatlah aku wajib pakai tudung dahni~!)

benda2 ni semua boley didapati dan dibeli di mana2 kedai berhampiran anda ye kawan-kawan. Dan silalah amalkan diet yang sehat.mkn vitamin byk2.. Good Luck~

meow: uban ni ada kat kepala tu mcm normal lagi la kot. tp kalau tetiba dia macam menjelma kat lobang hidung plak camne weh?? tolong jawab sket. dan dengan ini diumumkan bahawa pada saat ini beta sangatlah murka kerana beta telah menemui seutas rantai eh bukanlah, UBAN di celah2 rambot kiyut di hidung kiri beta. memang *!*^$)@(#)&$*@^*!!_ btol lah~ lobang hidungku tatap menjadi pojaannya .. muhahahhahaampeh btol~ nak letak gambar uban itu tp takot ternotis
tahit idong mende lain je. ngehngeh..

Monday, May 18, 2009

Marley&Me

I had a restless night and couldn’t find any best comfortable position to sleep. So, I watched Marley and Me at 5 am. Sedey woh cerita itu. Sapa kata tengok love stories mcm The Notebook je boleh sedey2 tangkap leleh air hingus semua?? Cuba try test tengok cerita ni sekali. Tercabar tak keegoan anda. Tapi recommended for pets lovers sahaja ye. Tak de effect langsung kot for those yang tak berapa nak sayang pets ni. Tapi jangan harapla wa nak nangis depan lu semua kalau tengok cerita ni secara berjemaah. Tak macho aa wa nanti. KehkehKeh.

Marley really reminds me of my Che Mat,the supercute-extraordinary-nothing-can-ever-replace cat very very much. Heart him with all my heart. All my life u will forever be on top. Pernah sayang dia lebih dari my own boyfie. Agak gilak jugakla ketika itu. He was my everything for sure.

He’s not my 1st pet tho. I have had so many pets before him. Cat, fish, hamster, rabbit even tupai sesat pun pernah ada. But none was special compared to him. I bought Che Mat for RM250 from a pet shop in Seremban. I was eighteen and he was just 4 months old at that time. Very cute with that white fur and stunning blue eyes. Memang terjatoh shinte pandang pertama la time tu dengan muka kucing comel mcm dalam cerita The Shrek tu. Just like how Marley the Clearance Puppy got adopted by Grogans.

He was super nice to me. More like a best friend to me. He listened to all my stories and never buat muka menyampah dengan segala cerita bodoh yang keluar dari mulut ni. Agak bodoh sebab I called myself Adeq to him and I just love talking to him rather than other living person in the house. With him, i can be my trueself. He was always there during my hard times. I cried with him a lot and he was listening to me all the time. never fail me.

He slept next to me at night. Pernah terkantoi tepuk bantal sendiri sebelom tido. Comel sunggoh. Everytime he found out that I was sleeping, he will try to sleep too. Datang naik perut tuan dia untuk tidur sama.

Che Mat lah peneman study ku. Teman segalanya. Suka panjat meja computer and duduk celah2 CPU and keyboard. Panjat riba tuan dia ni nak jugak surf internet. Kat mana ada tuan dia ni, kat situlah ada dia. Tau bila tuan dia balek sekolah. Masing2 mcm da lama tak jumpe walaupun baru tinggal for a few hours.

Suka mandi walaupun sejuk. His favourite food is Hill's Science Diet. Sangat tak suka Whiskas or Friskies. Pernah je tipu campur je segala makanan yang ada tapi dia lagi pandai. Dia asingkan satu2 tepi bowl dia. Dia pandai suap makanan. Mind you dia terer makan guna tangan dia. suka minom susu. Suka show off berdiri lelama. Suka jilat tiger balm tuan dia kalau tuan dia tak ingat tutup.

Suka naik kereta and gi jejalan and the dashboard was his favourite spot. Sorry Che Mat sebab teratoh tak sempat nak sambut time brek emergency that day. And Thank God it happened as I still have your memories sampai ari ni as u left the scratch on my dashboard. Maybe that's why i love my car.

Suka balik kampong. 7 hours journey is nothing to him.He enjoyed it really much. Kereta gerak je meshti dia tido. Selalu tersedar kalau kereta stop kat mana2. But believe me, Che Mat tak pernah terkencing ke terberak ke dalam kereta. I’ve told u he’s supernice.

Kat kampong, he befriended the ayams yang ada kat rumah. Semua haiwan baru dia nampak dia nak kawan. main kejar2 dengan ayam sangat comellah.1st time balik, he’s quite depressed sampaikan kena jumpe vets and ambik ubat. Tapi once dah happy, sangat hyperactive. Lepas tu balek lagi dan lagi, he's oke..

Tak suka sangat berkawan dengan other cats. Tapi rabbit sebelah rumah suka pulak nak kenalan.Sampai kena gigit dengan rabbit tu. Pastu teros takot. Haish~ Suka jalan2 ambik angin petang2. Selalu bila balik and if pintu dah tertutup, Che Mat ketuk pintu. Selalu ingat ada orang datang. Tp bila bukak, Che Mat yang lalu celah kaki.

Sangat tak suka berpisah dengan tuan dia ni. I know he loved me too. Kalau kene tinggal, mesti buat mogok. Sepah2kan newspaper and kencing kat newspaper tuh. Tapi kalau tuan dia ada, tau pulak kencing kat toilet. Kenapalah kamu comel sangat Che Mat?

But it didn’t end so well. Just like Marley in the story. Marley died. But he didn’t. He is now 5 years old. But someone had stolen him. I was so broken deep down inside and been crying for months sebab hilang Che Mat. Sangat tak boleh terima I’ve lost him. Everyone was so aware of that and try to replace him with a new one. But I refused. Regret semua cakap2 bodoh and segala perkataan marah kesat segala yang pernah tercakap kat Che Mat. Tau Che Mat pon ada perasaan. Sorry sangat2.

Bodoh gila sapa yang curi Che Mat and tak mengaku tu. I knew it’s my Che Mat because I remember his special mark so well.

I knew exactly where he is now. And luckily he still knows me too. Everytime I lalu tempat itu, dia akan ikot je kereta gerak. I know u can smell me and I know u miss me too as much as I miss U dear.

Kesian Che Mat sebab dipergunakan manusia jahat yang just nak breed kucing cantik2. Kesian Che Mat dapat bini buruk. Hope I can see u in heaven. 7 months knowing u , treating u, being with u were the best memorable moments that I ever had in my life.

and Thanks for the memories u shared with me.

You Are My Destiny - Jai Ho ~


(Jai Ho)I got (I got) shivers (shivers),
When you touch away,
I'll make you hot,
Get all you got,
I'll make you wanna say (Jai Ho)

(Jai Ho)

I got (I got) fever (fever),
Running like a fire,
For you I will go all the way,
I wanna take you higher (Jai Ho)
I keep it steady
Cuz steady is how I feel it.
This beat is heavy, so heavy,
You gon feel it.

chorus:
(Jai Ho)You are the reason that I breathe,(Jai Ho)
You are the reason that I still believe,(Jai Ho)
You are my destiny,
Jai Ho! Uh-uh-uh-oh!
(Jai Ho)No there is nothing that can stop us(Jai Ho)
Nothing can ever come between us,(Jai Ho)
So come and dance with me,
Jai Ho! (oohh)

Catch me, catch me, catch me, come and catch me,
I want you now,
I know you can save me, come and save me,
I need you now.
I am yours forever, yes, forever,
I will follow,
Anywhere in anyway,
Never gonna let go.

Jai Ho

(Jai Ho) Escape (escape) away (away),
I'll take you to a place,
This fantasy of you and me,
I'll never lose the chase. (Jai Ho)

Yeaahhhh (Jai Ho) Yeaahhhh

I can (I can) feel you (feel you),
Rushing through my veins,
There's an notion in my heart,
I will never be the same.

(Jai Ho)Just keep it burnin', yeah baby,
Just keep it comin', (Jai Ho)
You're gonna find out, baby,
I'm one in a million.

I need you,
Gonna make it,(Jai Ho)
I'm ready,
So take it!

Jai Ho!
Baila baila!

Jai Ho!
Baila baila!
Jai Ho!

Saturday, May 16, 2009

When singles go mingling ling ling

WARNING : ini entry malas.

kisah 6 orang sekawanan. tuka pakai sikirtlah yang 2 hujung tu. huhu.


SILA BUAT CERITA SENDIRI. muhahaha


meow: S itu boleh diganti dengan Single 1, Single 2 blablabla.. ataupun Samseng 1, Samseng 2 blablabla.. sambong sendirilah..

meow2: malam ni hafiz bakal bergelar juara AF 7. hoyeh~

Thursday, May 14, 2009

Benci bila

.
Jalan sorang
..
.
Makan
sorang
..
.
Hidup
sorang
..
.
Wendu sorang tut T___T
..
..

Tuesday, May 12, 2009

3 Peristiwa Penting Di Bulan May


Haiii semua.. apa khabar malaysia brunei?? (wah mcm ade je kan) nama saya Si Kenit. Selamat kenalan ketemu bertemu dan mentemu beramah bersama saya. wah muka saya kat atas macam kembang sepiring
1 je kan. hehe. tengok muka dan mata saya macam hepi kan?free smilies terserlah kegumbiraan saya disitu diibaratkan seperti kera dapat bunga, kakak the pusher dapat barbie2, daddy dapat taruk rim sukan latest kat kereta kami,dan mak shushu3 dapat pakwe hensem4. kenapa saya hepi sgt niii? musykil kan?sabar sabar saya masih anak2 kecil jadi saya tak pandai mentaip dengan laju seperti mak shushu saya.
Gambar vogue ni berhari 11 berbulan May bertempat di JJ Wangsa Maju. Orang2 penting yang terlibat dalam photoshoot ini ialah mami,makshushu dan kakak saya. Kenapa tarikh ini?becooooooooooooooz it's my 1st birthday.Alhamdulillah. ucapan saya sempena hari ini dalam sejarah mengenang pencapaian saya ni adalah:

1. Terima kasih semua kerana sudi bawa saya ke tempat main-main dan menteman saya selama sejam di situ walaupun tempat ini di request by kakak saya. Kesian shushu kena masok semua tempat sempit
5 bersama saya.

2.Saya enjoy makan aiskrim sundae McDonald sebanyak dua pada hari itu atas pencapaian saya yang sudah boleh berlari anak, tidur sendiri,makan sendiri sambil berdiri dan mempunyai lima batang gigi yang besar dan saya anggap itu pencapaian TERBESAR saya hingga ke saat ini.Tahniah untuk diri saya.

2. Saya suka dress yang dihadiahkan mak shushu. No more hand-me-down stuffs untuk diri saya. Ia cantik vogue and very up-t0-date dan superduper cute dengan bunga2 kecil itu. saya suka walopon saya tahu hadiah itu disponsor tokma saya. I love u both so much.

3. Sorry Mak Shushu sbb setahun yang lalu bertempat di Damai Service Hospital Taman Melawati, saya telah mengecewakan kamu buat julung2 kalinya kerana telah bersikap tidak sabar dan terlampau excited untuk melihat dunia sampaikan tidak sanggup menunggu beberapa minit pun lagi. Maka tertulislah di sijil pertama6 dalam hidup saya time lahir saya ialah lebih kurang 11.50 mlm. kalau tidak mungkin birthday kita akan sama. oleh itu, saya maafkan kamu untuk tidak membeli kek pada harijadi saya kali ini kerana saya tahu tahun2 selepas ini pasti kita akan makan kek dan saya bakal mentiup lilin bersama kamu.adult smileys lagi dan lagi

4. Dan sorry lagi dan lagi untuk mak shushu kesayangan saya sbb terpaksa sakit dan makan hati sedikit atau banyak setiap kali melihat saya kerana kamu seperti melihat cermin bila melihat saya. Dan kita selalu menjadi bahan daddy saya. tak apa. nanti saya ada kuasa, kita counter attack bersama sama. itu janji saya. hoyeh~

5. Last skali,request birthday tahun ini from my mamidaddy, belanjalah tiket bermain di tempat sini selama setahun. tak perlulah bawa saya ke Disneyland ataupun window shopping di Pavillion ataupun The Gardens sebab mamidaddy saja yang akan shopping nanti. Saya lebih suka tempat sini.
Terbaeek smilies

wops.. salah kira aa.. saya budak baru belajar mengira.. ngahngah..


Hye. Saya Princess. Saya nakal. Suka kacau Si Kenit. Kalau tak percaya tengok gambar Si Kenit kat sebelah saya tu. macam depress kan?haha..scuba diving in Fiji Saya suka Barbie dan pink kaler dan baju seksi. Tengok gambar tu sudah dicensored oleh shushu saya sbb nampak nenek7 saya. adik saya Si Kenit panggil saya Kakak The Pusher sebab saya suka push2 dia sampai dia nangis. saya sayang dia sebenarnya cuma saya sedikit kedekut bila part nak share barbie saya. sebab tu saya pun-he8. saya tak suka kalah pada adik saya. oleh itu saya pun nak wat ucapanlah kat sini:

1. Thank u shushu sbb bawak jalan naik kereta shushu yang menjadi pujaan kami itu. mesin basuh hitam itu lagi hebat dr kereta daddy di mata kami.terbaek jua walaupun tanpa 7 seats atau dvd player~lagi terbaek jika boleh ditransform ke kaler pink bersama sedikit air brush barbie mungkin.

2. Sorry sebab menangis tak dibelikan basikal rm200 itu. Saya tahu shushu tencen dengan suara high pitch saya itu dan memalukan diri saya sendiri dan kamu di khalayak ramai. tapi sebenarnya saya saja je nak cari publisiti supaya nanti saya lagi glemer dari adik saya.haha.

3. Terima kasih bawa kami menonton wayang dan terpaksa meriba saya yang mempunyai montot speshel9 ini. Cerita X-men itu sangat besh. sedikit pun tidak terganggu walaupun kepala saya selalu di-align oleh periba saya kerana telah memblok pandangan beliau tanpa sengaja.

4. Popcorn itu sedap jugak. habis saya makan sorang2. kenyang.
ditambah pula dengan Dinat10 itu. kek untuk Si Kenit takde tak mengapa sbb dia lagi suka nasi dari kek itu. baik belikan untuk saya saja.


5. Untuk mami rock dan tokma awet muda dari saya dan adik : Happy Mother's Day. U are the greatest, the generous. Paling sabar dan tidak kedekut dan berkira dengan saya,adik serta shushu yang kadang2 agak nakal neh.
I love u so much. hadiah dari kami semua : doa dan kasih sayang sepanjang zaman.evil grin smileys
dan untuk shushu yang sangat baik tolong taipkan semua ini untuk saya : Happy Birthday.
sekolahlah rajin2 dan sekolahkan kami juga bila perlu. bila kaya jangan lupa belanja kami lagi. Hadiah Kasih Sayang Tahap Infiniti dari kami untuk kamu yg paling sporting. Terima kasih selalu jaga kami, makan, mandi, tido dan bersukan bersama kami.hahahahahahaahahaaa...sign smileys

6. eh eh kenapa ada sampai 6 ni.. si kenit buat list sampai 5 je.. nampak sangat sentiasa nak lebih dari Si kenit. haish~

Tampalan khas untuk tatapan semua untuk cuci mata cuci tekak dengan air liur sahaja.


scuba diving in IndonesiaGlossary:

1.Sepiring - perumpamaan untuk muka saya yang kecik bersesuaian dengan fizikal saya yang kontot lagi kenit ni jadi hanya layak di-ratio dengan piring dan bukanlah pinggan kuali talam dsb.

2. Barbie - segala jenis patung atau gambar yang bercirikan perempuan disertakan dengan rambut Kelly a.k.a rambut panjang dan berkaler pink adalah barbie. Yang tercetak tulisan barbie atau pun tidak termasok sama. bila dapat benda yang sewaktu dengannya, jadinya macam kera dapat bungalah.

3. Mak shushu - satu nama panggilan bukan sebab beliau pernah menyusukan kami secara direct. Secara artificial mungkin boleh juga diambil kira.

4. Pakwe hensem - lelaki berwajah hensem lagi baik adalah pakej yang dicari-cari supaya nanti boleh menjadi suami dan uncle yang sedap ditengok semua.

5. Tempat Sempit - tidak besar atau luas. mungkin disebabkan ruang yang tidak cukup saiz atau objek yang dimasokkan terlebih saiznya.

6.sijil pertama - sijil pertama setiap insan di dunia ini ialah sijil kelahiran. sijil ini di anugerahkan sebelum anda berhak mendapat sebarang sijil penghargaan, sijil kemenangan, sijil pengajian ataupun sijil kahwin serta sijil kematian.

7.nenek - merupakan perkataan lain untuk nenen a.k.a tetek.

8.pun-he - disebut secara sengau dan perkataan sebenar adalah PUNYA. menjadi sebutan orang2 yang sengau seperti Princess sahaja. cubalah pasti menarek.

9.montot speshel - hanya dimiliki orang2 yang speshel juga. speshel dari segi fizikalnya yang kurus. Kerana orang yang gemuk montotnya tidak tajam dan keras seperti batu lesung jadi tidak dapat dispesifikasikan sebagai speshel. orang yg kurus sgt speshel sbb ramai yang ingin jadi kurus. tp yang sudah kurus ingin jadi gemuk. hairan.

10.dinat -sejenis fast food. bukan donat seperti Big Apple atau pun J-Co. tapi ianya adalah McDonald. sepertinya tidak sinonim dan sangat antonim tapi itulah hakikatnya yang disebut oleh kanak2 speshel diatas. jiwa kanak2 itu harus diselami mendalam sedalamnya untuk memahami perkataan2 terkeluar dari mulutnya. adehla~scuba diving in Thailand



Saturday, May 9, 2009

Breakfast ke brunch? haha

Good morning, selamat pagi, zaoshang hao~
anda sudah mandi?sudah gosok gigi?sudah breakfast?atau masih bermimpi? ngehngeh..


jemputlah makan sama2. breakfast kat rumah je ye kawan2 .. takde maknenye nak gi Old Town White Coffee ke Starbucks ke order McDonald punye set ke hape..


memandangkan harini saya terlebih rajin dan mood super baek di pagi hari. maka terhasillah jamuan dibawah ini.



dinamakan nasi goreng suka hati sesuailah dengan tukang masaknya yang suka hati di pagi hari.jangan tanya resepinya sbb masak secara lempar sahaja.haha. minumannya?? semestinya air kosong shj.ngehngeh.

tido dengan sunggoh lena semalam selepas menonton dairi AF7. saya suka tido yang damai. tido awal dan bangon pon awal. kol 7 dah taleh tido oke? mcm tak mungkin je dikala weekend sebegini. semalam takda mimpi jumpe artis hollywood ke kene cekik dengan hantu ke ape ke.suke suke suke. (pernah mimpi kapel dengan Khairi J akibat tak berapa gemar beliau.sgt bodo sbb beliau sgt jahat dlm mimpi itu!)

meow: tapi ada gak tak puas ati sbb nampak sgt AF7 ni sayang gilosh kat Aril si jambu.mmg kompem mlm ni ada balek muka dia. huh~

Friday, May 8, 2009

Apakah?

cik mimot nin memang suka tengok awan + ambik gambar awan, lagi2 kalo puteh cantek gebu gitu.. kadang2 mcm nampak yang unik2 dan pelik2.. and arituh ternotis yang kat bawah ni masa keboringan dalam kereta.. maka haruslah kiranya cik mimot sharekan kat sini..



tempat kejadian: mrr2 da dekat dengan batu caves

kalo korang tengok awan ni biasa ke tak biasa?? hehe.. tp bg cik mimot ia luar biasa.. tp kalo cik mimot cakap pendapat cik mimot takot ada yg tak setuju..sbb dr dulu cik mimot pernah dengar orang bercerita perihal awan sebegini .. tp cik mimot sekadar mendengar shj.. so sendiri tengok sendiri fikir.. bak kata bang Bil kita-- lu pikirlah sendiri.. kehkeh..

lagipon cik mimot ada terbaca artikel yg katanya benda ni sume just our psychological view.. sbb kita dah terbiasa tengok and kita nak mende tu jadi mcm apa yang kita tengok.. contoh lg
kat SINI.. so sedikit takotlah untuk cakap lebey2 neh..hehe


dui ma?

Fido Dido

sape ingat Fido Dido ni?? haha.. comel kan? kecik2 dulu suka fido dido sebab suka minom tujuh-up.. abg aku yang konon macho pon siap letak sticker si kurus ni dekat pintu bilik lagi..
skang mana fido dido hilang ?



cuba tengok apa dah jadi dengan fido dido baru??



ada macam fido dido tak?
dah kawen rupanya beliau.. musti berbahagia dengan bini beliau dan sedang main laga2 bontot.. kes kes..
tp kenapa beliau tidak menggemuk eh??



Thursday, May 7, 2009

A song for mama

You taught me everything
And everything you've given me
I always keep it inside
Youre the driving force in my life, yeah
There isnt anything
Or anyone I can be
And it just wouldnt feel right
If I didnt have you by my side
You were there for me to love and care for me
When skies were grey
Whenever I was down
You were always there to comfort me
And no one else can be what you have been to me
Youll always be you always will be the girl
In my life for all times

Chorus:
Mama, mama you know I love you
Oh you know I love you
Mama, mama youre the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin you is like food to my soul
Youre always down for me
Have always been around for me even when I was bad
You showed me right from my wrong
Yes you did
And you took up for me
When everyone was downin me
You always did understand
You gave me strength to go on
There was so many times
Looking back when I was so afraid
And then you come to me
And say to me I can face anything
And no one else can do
What you have done for me
Youll always be
You will always be the girl in my life


meow: I love u ma.. I wont break ur heart and one day u'll be proud of me and put the smiles on your forever..



Brain Test

Try this test and see how amazing our brain works.


1. what is the color u see from the pic? is it pink or green?

2. if you follow the dots movement, u might see pink dots rotating clockwise.



how about when u read this and peep on the dots?



3. then try to focus on the black '+' at the center of the pic, and do u see any different?
it will turn green. wowwiee~

4. last, try to concentrate on the black '+' for a while and see what happens next.


5. Any amazing result?




The truth is, the
pink dots do not really disappear and there is exactly no green dot on it.



meow2: if u can't see any green dot, i suggest u to see a doctor.. haha.. u are maybe color blind
.





Wednesday, May 6, 2009

Pokok Mati Hidup Semula


have u ever heard about this kind of pokok?
haa.. macam pelik kan? tp nama dia macam tu sebab if you saw it for the 1st time memang you ingat dah mati kering tak cukup air ke ape pokok tu.
pokok ni boley tahan hidop tanpa air beratus-ratus tahun wo0.name lain pokok ni genggam fatimah emas or resurrection plant. nama saintifik saya tarak tahu.kalo rase diri tu rajin pergila google sana..
pokok ni takde kat kedai bunga / kedai jual pokok hiasan ke apa eh..
this is kind of fern yang tumbuh dekat gunung berapi.. nak tengok rupe die ke? cer tengok kat sini. sbb aku takde gambar yg sebelum pokok tu hidup..kalo nak ikot apa yang makcik jual mende ni cakap kat aku, pokok ni tak sesuwai 4 pregnant women...(ade ke laki pregnant?hoho. yg keluar paper dulu tuh bukan laki pon,stakat tuka jantina je tp hakikatnya pompuan gak. penat je beliau tuka jantina.. haha )


ni before tp ala2 dah nak kembang pon..


pokok ni(ke bunga?tatau nak panggil apa sebenarnya.. ngeh) harulah direbus pastu air tu tapis and diminum cenggitu je.. rasa dia ade la mcm air teh cina sket2.. kononnya minom air ni boley la lancarkan blood circulation, hilangkan saket sendi, elak semelit and bla bla bla.. and efeknya nanti kau akan kurus slim dan cantek sehat menawan segala. haruslah dengar segala apa yang macik tu cakap sebelom beli mende ni. tp aku beli sebab ape ek? adakah aku mau kurus? haha..

tengok after aku rebus terus je cantik kembang semangkuk.. hoho

jgn tanye aku keberkesanan air rebusannya sbb aku minom sekali tu pon sgt sedikit.rajin dan bagus kan? niat beli tuh nak senang gi jamban sbb aku ni mmg jarang ke jamban..tp efeknya nan ano bak kate azwan ali..muhaha.. padahal sbb minom sket je..kehkeh..tp mmg terus stop minom sbb takot ada side effects sbb aku tak byk tahu info tumbuhan di atas..



 

* A Story To Share * Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template